Najlepsza pizza na Bułgarskim wybrzeżu

Będąc w Kavatsi często przechodziliśmy w drodze na plażę obok miejsca, o którego potencjale nie mieliśmy pojęcia. Okazało się, że jest to miejsce ze świetną pizzą. Menu nie jest rozbudowane, ale musicie nam uwierzyć, że rzadko można zjeść tak pyszną pizzę. Dlaczego?

Ciasto do pizzy jest przygotowywane na miejscu z mąki 00, którą widać w kuchni. Piec, zbudowany z kamienia jest opalany drzewem. Uwierzcie, że warto pojechać po tą pizzę z każdego miejsca w Bułgarii. Wszystko ogarnia jeden człowiek, więc o dowozie nie ma mowy. Ceny bardzo akceptowalne.

Zamówiliśmy jedną pizzę żeby spróbować czy warto tu wracać. Po pierwszej porcji byliśmy zaskoczeni smakiem, konsystencją ciasta i jego chrupkością (pizza piekła się 3 minuty) – więc zamówiliśmy drugą pizzę. Będziemy tam wracać.

Tego lokalu nie ma na gastronomicznych mapach (w Google Maps też). Nie jest to zamknięty lokal, lecz otwarty bar z kilkoma krzesłami przy kuchennym blacie, a mistrz przygotowuje wszystko na oczach klientów.

Niestety mistrz pizzy w przyszłym sezonie będzie już w innym miejscu – w mieście Sinemorec / Синеморец. GPS 42.06072902855768, 27.97642207457503

Jak będziecie w pobliżu, to dzwońcie do mistrza, bo warto +359 884 001 932 (Valdi)

Jeden komentarz do „Najlepsza pizza na Bułgarskim wybrzeżu

  1. Wybraliśmy się tam z Sozopola. Byliśmy zachwyceni ale dzieci mniej. Nie było frytek ale pizza bardzo dobra.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *